De ce?

Te-ai intrebat vreodata de ce viata nu e mereu roz? Te-ai intrebat vreodata de ce lucrurile nu sunt asa cum vrei? Te-ai intrebat vreodata de ce ai parte de rateuri? Te-ai intrebat „de ce”?

De multe ori in viata ai parte de momente critice, momente in care parca nu mai poti face altceva decat sa te opresti si sa plangi. Sufletul ti-e gol. In linistea aceea asurzitoare stai si te gandesti cum ar fi fost daca lucrurile erau asa cum doreai tu. Si te tot gandesti. Si, in mintea ta vin fel de fel de ganduri. Pentru o clipa te simti singur. Ai vrea sa strigi catre Dumnezeu, ai vrea sa te ajute, dar tacerea persista. Si, fara sa-ti dai seama, esti gata sa te certi cu El. Incepi sa-I reprosezi si sa-L „De ce?”, de ce a permis o asemenea imprejurare in viata ta. Si plangi. Printre suspine, iti dai seama de greseala facuta, si plangi si mai tare. Te doare; iti regreti trecutul. Printre miile de ganduri te simti pierdut, nu mai stii ce sa crezi << Daca faceam la vremea potrivita, dar, chiar si-asa, Dumnezeu, daca ar fi vrut, ar fi putut… >>.Acum nu mai ai putere nici sa plangi. Valul trece, iar tu iti dai seama ca singura solutie e sa lupti pentru asta, fie ca-ti place, fie ca nu. Stii ca nu mai ai prea multe sanse si incerci sa le exploatezi la maxim. E greu, lupta cu eul nu-i usoara, dar iti depasesti zona de confort si tragi din rasputeri sa ajungi sus.

* * *

Si a trecut. Dupa toate framantarile si clipele de deznadeste, furtuna a trecut. Te uiti in urma, si zambesti. Ramai ului de lucrul mainilor tale; niciodata nu te-ai fi gandit ca tu esti in stare de asa ceva. Si usor, usor te ridici deasupra tuturor celor ce nu-ti acordau nici o valoare. Si in clipa aceea iti ridici privirea spre cer si rostesti usor „Multumesc”. Iti dai seama ca ceea ce ai intampinat nu a fost o povara pentru a te dobori, ci a fost o incercare pentru a te ridica; iti dai seama ca, daca Dumnezeu ar fi intervenit direct atunci, tu nu ai mai fi fost ceea ce esti azi. Esti nespus de recunoscator si in cel mai scurt timp incepi sa te  intrebi „Doamne, ce am facut sa merit toate astea?”…

2 gânduri despre „De ce?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s