Liniste

Singurul lucru de care am nevoie in aceste clipe este putina liniste. O liniste deplina, fara alte glasuri imprejur, fara ticaitul ceasului, doar liniste. Incerc sa-mi adun gandurile, sa le sortez. Ma straduiesc, dar e ca si cum, m-as lupta cu vantul.

liniste

Inchid ochii si imi imaginez ca ma aflu intr-un loc unde pot gasi ceea ce caut. E un loc plin de viata dar fara prea multa agitatie. Pot sa vad copacii verzi ce se scalda in bataia blanda a soarelui care ma mangaie si pe mine. Pot simti o caldula ce ma invaluie si o adiere palida imi da parul pe spate. Sunt doar eu aici si pot sa aud linistea. In sfarsit, un loc in care nu ma simt inecata intr-o mare de oameni si nu mai este nici un ceas sacaitor ce sa-mi zgaraie timpanele. Aici e pace. Zaresc o banca. Ma indrept spre ea si ma asez. Nu pot decat sa raman uimita la tot ceea ce se vede. Fara cuvinte…

***

Acum citesc. Sunt atat de placute momentele in care reusesti sa traiesti ceea ce citesti; e ca si cum ai fi una cu acea carte.

***

Am obosit deja. Dupa zeci de capitole, albul paginilor mi-a ravasit mintea. Dar ma simt de parca as fi prins noi puteri. S-a dus agitatia din mintea mea, a ramas doar pacea. Acum pot deschide ochii. Stiu ca privirea mea s-a limpezit iar gandurile si-au gasit odihna.

Da, acum ma pot trezi la realitate.

De aceea inima mi se bucura, sufletul mi se înveseleste, si trupul mi se odihneste în liniste.

6 gânduri despre „Liniste

  1. Ceea ce scrii dezvaluie un suflet minunat.Toti cautam linistea asta.Si e din ce in ce mai greu sa o gasim pentru ca traim prea repede.Ai vazut de cate ori pe zi spunem:Cat e ceasul?Sufletul are nevoie de altceva decat ceea ce luptam noi sa obtinem de la viata.Multa liniste iti doresc!:)

    • Da, pentru ca suntem tot mai grabiti. Ne straduim din rasputeri sa nu pierdem timpul si de multe ori se intampla ceva neprogramat si ramanem goi, fara putere in alergarea noastra. Si ne dam seama de lucrurile de care avem nevoie cu adevarat. Iti multumesc pentru cuvintele frumoase! :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s