Crăciun

Ah, Crăciunul, cui nu-i place Crăciunul? Totul e aşa frumos: luminiţe peste tot, cadouri, voie bună. În această perioadă a anului parcă totul e mai frumos, lumea încearcă să fie mai bună, să facă acte de caritate, unii mai merg şi pe la biserică. Şi chiar sărbătoarea în sine e specială. În sfârşit, după atâta alergătură în timpul anului, familiile reuşesc să se adune în jurul bradului şi să petreacă împreună. Şi ce petrecere! După toată truda, curăţenie, bucate, prăjituri, se pot bucura şi gospodinele de rodul munci lor şi mai ales de zâmbetele celor dragi.

Ah, Crăciunul. Nu-i aşa că-ţi place Crăciunul? Cum să nu-ţi placă?!

***

Cum ar fi fost dacă articolul s-ar fi rezumat doar la cele de mai sus? Care ar mai fi fost scopul, esenţa? Probabil atunci când ai citit titlul te-ai gândit la toate lucrurile pe care le-am menţionat şi eu, şi poate chiar mai multe.

Atunci?

Hai să ne mai gândim odată la sărbătoarea Crăciunului. În primul rând, e o sărbătoare, asta înseamnă că sărbătorim ceva. Dar ce? Hmm… A, da, naşterea Mântuitorului. Deci, de Crăciun sărbătorim o zi de naştere. Să te întreb ceva: cum îţi sărbătoreşti ziua de naştere? Presupun că ai invitaţi, te bucuri alături de familie, prieteni, şi, cel mai important, TU eşti în centrul atenţiei. Acum să ne întoarcem la sărbătoarea noastră. Dacă îl sărbătorim pe Mântuitor, aşa cum spunem, ce facem în privinţa asta? Adică, în fiecare zi a anului ne trăim vieţile într-un mod cât se poate de mediocru, asigurându-ne că nu facem nimic pentru dezvoltarea personală şi în sfărşit vine un timp când putem să schimbăm ceva şi alegem tot confortul nostru.Cu alte cuvinte, avem sărbătoare, dar nu avem sărbătorit. Cum vine asta? Ce treabă are confortul cu sărbătoritul? te întrebi tu. Păi vine cam aşa: când alegi propriul confort nu vei reuşi să faci nimic, nici pentru tine, nici pentru alţii, mai ales să-l sărbătoreşti pe El, cum ar fi drept. Gândeşte-te doar la câte lucruri a făcut pentru tine, pentru mine, şi nici măcar de Crăciun nu îi suntem recunoscători (deşi trebuie să fim tot anul). Nici măcar n-ar trebui să-l numim Crăciun, ar trebui să-i spunem Sărbătoarea Naşterii Domnului!

Deci, te provoc să schimbi ceva la această sărbătoare. Fă-ţi ordine în priorităţi şi pune pe primul plan lucrurile cu adevărat importante. Nu uita, o dată pe an sărbătorim naşterea Lui, şi nu poţi garanta că prinzi 25 decembrie de anul viitor. Aşa că, ce mai aştepţi? Alege astăzi ca El să se nască şi în inima ta. Crede-mă, acesta e cel mai frumos cadou pe care poţi să-l faci Sărbătoritului.

Nu amâna.

„Iată, fecioara va fi însărcinată, va naşte un fiu, şi-i vor pune numele Emanuel”, care tălmăcit înseamnă: „Dumnezeu este cu noi.”

4 gânduri despre „Crăciun

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s