Nu, nu, nu!

„Nu, nu pot! Lasă-mă!” De câte ori nu ai auzit aceste cuvinte, pe la prieteni, colegi, rude. Sau, mai rău, de câte ori l-ai auzit chiar de pe buzele tale. Aparent, n-ar fi mare lucru, pur si simplu nu poţi să faci ceva anume, te superi, poate, şi după îţi pare rău că n-ai mai încercat. Şi povestea se repetă şi se tot repetă. Şi nu ştii de ce alţii pot şi tu nu.  Şi eşti dezamăgit.

După părerea mea, asta poate fi o problemă, şi ca orice problemă o putem analiza. În

i can

primul rând suntem toţi oameni înzestraţi cu daruri speciale (doar că nu ştim).Până aici e simplu. Dar la un moment dat ne lovesc comoditatea şi „realismul” (care nu e aşa rău dacă ştii să fii realist) care ne spun fiecăruia în parte: Tu n-o să poţi niciodată. Adică, să fim serioşi, de ce ai fi tu mai bun ca ăla? Ce, de odata ai devenit Superman? (într-un fel sau altul). Şi, astfel, ne aşezăm cât mai comod în fotoliu, punem mâna pe telecomandă şi lăsăm viaţa să treacă pe lângă noi crezând că suntem cei mai incapabili oameni. Viaţa devine o ru(t)ină.

N-ai vrea să faci ceva în privinţa asta? Ce-ar fi ca astăzi că poţi! Nu trebuie decât să o spui  şi să crezi în ceea ce spui. Nu-i aşa greu. De fapt, nu-i greu deloc! De ce ţi-e frică să încerci? Da, e posibil să cazi. Şi??? Te ridici şi mai înveţi o lecţie. Ştii, tu nu ai nicio idee de tot ce eşti capabil! Nici nu-ţi poţi imagina toate lucrurile minunate care pot ieşi din mâinile tale. Şi nici nu vei şti dacă nu vei încerca. Ce trist sună, nu? Ei bine, e doar decizia ta. Tu ce alegi?

4 gânduri despre „Nu, nu, nu!

  1. cam dificil cu voința :-) . unii se bazează pe neputința celor din jur, pe neputința familiei – genetică, pe societatea care anihilează puterea, așa că au scuze.
    am învățat de-a lungul anilor că singura care contează în viață, chiar când ești cel mai neputincios, este perseverența – îți place, nu-ți place, tu te chinui acolo. și se termină cu bine.
    ador truda și încercările repetate. deși încă învăț la acest capitol! :-)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s