Martie

Oficial, orice relaţie între noi s-a terminat. Ai făcut exact cum am spus: mi-ai aruncat iar o rază de fericire ca apoi să mă loveşti pe la spate. Şi eu chiar te-am crezut. A fost un moment în viaţa-mi când eu chiar te iubeam. Şi ai profitat. Şi m-ai lovit. Şi mă doare.

Dar gata! Niciodată nu am fost sigură pe toamnă, am crezut că a fost vina ei mereu, dar nu e aşa. E Cineva mai sus care dictează. Tu n-ai făcut decât să arunci vina asupra ei. Şi aşa faci şi acum. Tu nu mai însemni pentru mine nimic. M-ai dat doar lovituri peste lovituri.

Ai jucat bine, dar te-am prins. Te-ai dat bine pe lângă mine la început, ai vrut să te cred. Te-am crezut. Dar s-a întâmplat ceva. Exact când îmi era lumea mai dragă ţi-ai dat jos o piesă din mască. A fost doar începutul şi a fost cel mai dureros. Nu ai avut milă. Mi-ai dat o povară prea grea pentru mine atunci. Şi m-ai lăsat să plutesc pe mare în derivă. Aveam doar un creion şi o foaie de hârtie. Acum, nu mi-ai dat nimic (poate doar o palmă); ai întins mâna şi mi-ai luat. Cum să o numesc… Dar, deşi îmi lipseşte, mă împovărează mai tare.

Poate aşa merit, pentru că te-am iubit. Poate, fără să-ţi dai seama, crezând că mă dobori, eu mă lupt să ajung la mal doar cu acel creion si acea bucată de hârtie. Şi poate chiar o să reuşesc.

Acum trebuie să fac curăţenie. Nu mai am ce face cu resturile pe care le-ai lăsat tu. Şi când te gîndeşti că tot ce le lipseşte e ceea ce-ai luat tu: un mic amănunt.

Dar nu-ţi pasă.

Cu siguranţă ne vom mai întâlni, martie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s