Despre sport

Ce am putea spune despre sport? E necesar, e benefic, e o plăcere (pentru unii). Cred că e foarte bine să facem sport, să avem grijă de trupurile noastre şi să ne dezvoltăm armonios. Fie că vorbim de musculatura braţelor, a abdomenului, mişcarea nu a făcut niciodată rău nimănui.

Dar, de cât timp nu am mai făcut mişcare pentru suflet? Sună ciudat, nu? Dar oare, sufletul nu trebuie să ni-l antrenăm? Pentru el nu sunt exerciţii? Ei, uitaţi că am găsit şi exerciţii pentru suflet.

 

EXERCIŢII

Voi sări peste încălzire şi voi ajunge direct la ceea ce ajunge direct la suflet. Pentru azi vă propun să începem cu o îmbrăţişare. De ce? Pentru că îl aduci pe cel de lângă tine direct acolo. Nu are o durată, depinde cât de slăbit e (sufletul). Dacă pentru muşchi, pe masură ce îi antrenăm tot mai mult, obosim, la suflet e invers. El are nevoie de putere la început, după se descurcă. Trecem la ceva mai uşor: o să ne folosim „umerii” sufletului pentru a-i sprijini pe cei de lângă noi. Lasă-l pe cel de lângă tine să se odihnească pe umărul tău, lasă-l să plângă. Pentru asta e nevoie de ceva mai mult timp. În final vom face nişte exerciţii mai uşoare. Poţi să alegi câteva din ele, deşi recomandat ar fi să le parcurgi pe toate. În final, oferă un zâmbet cald cuiva, oferă o mângâiere, o încurajare. Priveşte în ochii unei persoane deznădăjduite şi spune-i: TU POŢI! Pentru acestea îţi trebuie tot timpul.

DIETĂ

Înainte: Degeaba facem sport dacă nu ţinem dietă. Toate aceste lucruri nu le vei putea oneface până nu te pleci pe genunchi şi-ţi frângi sufletul în faţa Lui.

În acelaşi timp: Continuă să faci acelaşi lucru. Şi, pe lângă asta, pleacă-te pe genunchi şi pentru cel de lângă tine.

CONCLUZIE

Făcând aceste lucruri, sufletul tău se va dezvolta frumos, nu doar pentru tine, cât pentru cei din jurul tău.

 

 

2 gânduri despre „Despre sport

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s