„Nu mai văd”

wp

Închide ochii. Ce vezi? Ştiu, nu vezi nimic. Urât, nu? Au fost doar câteva clipe în care nu ai văzut nimic. Dar cum ar fi ca pentru un minut să te laşi condus de altcineva? Ce zici de o oră? Nu am curajul să te provoc la o zi întreagă. N-ai putea, şi nici eu. Şi nici nu-mi doresc asta. De ce? Pentru că în lumea asta există trei culori calde, trei culori reci şi două nonculori. Măreţia lui Dumnezeu se reflectă în creaţia Sa. Să nu ne gândim acum la ceea ce a distrus omul, să privim doar la lucrurile minunate pe care le-a înfăptuit El, Creatorul. Flori, soare, lună, stele, zâmbete, viaţă. Poţi să le vezi? Poţi?? Sunt culori mununate, forme atât de graţios meşteşugite şi, cel mai important, miracolul din ele.

***

Un orb nu se poate bucura de toate acestea (aşa cum o facem noi; el vede cu ochii sufletului). Un orb trăieşte prin ochii celui de lângă el. Şi totuşi, de atâtea ori avem de învăţat de la el. Pentru ca el merge prin credinţă. Pentru că el este caracterizat de dragoste, bucurie, pace… chiar în întuneric.

Dacă într-o dimineaţă te-ai trezi şi imaginea ar fi aceeaşi ca atunci când aveai ochii închişi, cum ai reacţiona? Ar mai fi pacea prezentă? Nu-mi răspunde. Crede-mă, nu e plăcut! E atât de întuneric încât nici bezna nu o poţi vedea.

***

Şi dacă pentru carnea asta e aşa, oare cum e cu sufletul? Orbirea spirituală; greu de crezut, dar e mai gravă. Dacă şi ceea ce te ţine în viaţă se rătăceşte, inevitabil trupul îi va urma cursul. Ca orice orb, vei avea nevoie de ajutor. La cine o să apelezi? Tot la un orb? De ce nu apelezi la Creatorul culorilor, la Cel care este Lumina? Dacă se îngrijeşte atât de minunat de natură, cu atât mai mult se va îngriji de al tău suflet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s