La o ceaşcă de ceai

O ceaşcă de ceai, vă rog.cup of tea

Ştii, săptămâna ce-a trecut am avut parte de o experienţă care m-a învăţat ceva. Nu pentru că am fost victimă, ci datorită faptului că am fost vinovată, am învăţat că uneori trebuie să tac. Ştiu că de multe ori am rănit prin cvintele mele, dar parcă de data asta a fost cireaşa de pe tort. Totul mergea… mergea. Şi am fost nechibzuită. Prea multe cuvinte nu fac mereu bine. De fapt, acţiunea mea avea un scop nobil, credeam.Ceea ce trebuia să fie o întâmplare amuzantă s-a transformat într-o mascaradă. Şi, ce crezi că s-a întâmplat? Daca ar fi să fac o comparaţie aş putea spune că, tot urcând câte o treaptă , am prins tot mai mult curaj, încredere. Credeam că nu mai e nevoie să fiu atât de vigilentă. Şi în câteva clipe, de la etajul la care eram am ajuns tocmai la parter, din nou.

Şi acum încerc iar să urc toate acele trepte, încă o dată. Chiar dacă acum probabil voi ajunge mai sus deoarece am mai învăţat ceva, mă supără că am făcut-o aşa. Mă supără modul meu spontan şi nechibzuit de a fi. Doar pentru că le face rău celor din jurul meu. Îşi consumă fără rost timpul şi energia cu mine încercând să facă faţă acestei enigme contemporane. 

Acum, că ştiu cum, mai rămâne doar să tac. Să învăţ să ascult şi să răspund cu răbdare şi chibzuinţă.

Ştiu că totul va rămâne între noi, la această ceaşcă de ceai.

2 gânduri despre „La o ceaşcă de ceai

  1. :) Cunosc senzatia…cand imi scapa unele cuvinte , si ranesc, si chiar nu asta am vrut , e nevoie de acea fractiune de secunda in care nu lasi cuvintele sa iasa brusc , ca sa le poti aranja mai bland …pare a fi falsitate, dar e blandete, si noi oamenii avem nevoie de blandete…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s