Nicăieri nu-i ca acasă

Şi dacă mă întrebați Unde e acasă pentru tine? ei bine… nu ştiu.

Am copilărit în Suceava. Am copilărit cam mult, vreo 19 ani. Pentru mine niciun loc nu-i ca Suceava. Sau, ca Suceava amintirilor mele. Multe s-au schimbat de atunci. Suceava nu mai e chiar Suceava de când aveam eu 15 ani. Acasă din Suceava nu mai e chiar atât de familiar; din contra: a devenit cam străin.

Dar, cumva, sufletul meu o să perceapă acel loc ca înainte, nu ca acum (chiar dacă mintea plânge de dor).

Locuiesc de aproape trei ani în Oradea. Un oraş SUPERB. Totuşi, nu e acasă. M-am acomodat foarte bine (n-ai cum să nu), m-am deprins cu locuri şi oameni dar… nu e acasă. Poate mi-ar fi plăcut să devină noul meu acasă dar pronosticurile spun că nu.

Dacă lucrurile rămân cum e stabilit aici jos, pe pământ, o să mă mut în Craiova. Da, ştiu, ştiu. Craiova. Voi fi nevoită să transform acel loc în acasă. Nu a fost o schimbare la care am visat toată viața mea; e mai mult o schimbare care m-a luat pe sus. Ce pot să vă spun, n-a fost prea greu: un făt frumos şi un inel.

Totuşi, acasă?

Ce înseamnă de fapt acasă?! Stați să-l întreb pe dicționar.

Aşa. Gata. Printre rezultatele de pe dexonline.ro se afla şi următoarele: ACÁSĂ În sau spre casa în care locuiești; la locul natal, în sau către patrie. ◊ Cei de-acasă = rudele apropiate, familia; conaționalii.

Hmm. Ce bine că, dincolo de toate, locul de care aparținem cel mai mult e Cerul. Acolo vom fi cu siguranță acasă, oricând vom ajunge.

Sursa foto: pinterest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s