Cafeaua de la miezul nopții

Nu, nu pot să dorm nicicum. Trebuie să mă trezesc și să scriu. De undeva, din camera alăturată, mă strigă un jurnal obosit dar fericit. El are nevoie de mine și eu de el. Chiar și în cele mai grele momente, el e doza mea de energie. Nimic nu mă revigorează mai mult decât scrisul. Nimic… în afară de cafeaua mea preferată Hedone. Nu rămân niciodată fără stoc, mai ales când o comand de aici. Gustul puternic aromat, parfumul exotic și momentele de liniște din timpul dimineții se completează de minune. Rețeta unui început de zi delicios. În rest, doar jurnalul meu la miez de noapte mă mai poate trezi.

Mă ridic din pat, mă duc la birou și văd pe geam o lumină aprinsă în vecini. O mamă își adoarme copilul bolnav. La o altă fereastră se vede un medic rezident care tocmai a ajuns acasă după o gardă lungă. Două etaje mai sus, un contabil încheie ultimele socoteli la firmă. Eu stau în fața caietului meu și caut inspirație pentru finalul cărții la care lucrez de câteva luni. Da, îmi folosesc jurnalul pentru asta. Am trecut prin atâtea împreună încât nu pot să nu-l implic în acest proces de facere.

Și așa îmi câștig eu nopțile, alături de ceilalți împătimiți din spatele ferestrelor. Suntem mânați de pasiunile noastre, de ceea ce iubim, chiar și în miez de noapte.

Pentru toți ceilalți care dorm liniștiți, pentru cei care n-au găsit încă un lucru care să merite nopțile nedormite, am un singur sfat: totul începe cu o cafea bună dimineața. Rezultatete vin de la sine.

Photo by Albert S on Unsplash

*Acest articol este scris în cadrul cursului de Scriere creativă și nu include promovare plătită.

2 gânduri despre „Cafeaua de la miezul nopții

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s