Rezoluții noi și vechi

2021. An nou, rezoluții noi. În fiecare an îmi fac o listă cu lucrurile pe care vreau să le schimb în viața mea. În anii fericiți, am făcut un pas în plus și construit un plan pentru obiectivele fericite. În anii și mai fericiți m-am ținut de plan și am ajuns unde mi-am dorit propus.

Toți avem așteptări mari de la noul an: fie va fi un an deosebit de greu, fie va aduce nespus de multe oportunități. Oricum ar fi, experiența anului trecut pune o oarecare presiune asupra tuturor planurilor din viață.

Pentru 2021 mi-am stabilit câteva obiective noi, sfintele rezoluții de început de an, pentru mine, dar nu numai. Anul acesta am făcut un pas mai departe și mi-am asumat un proiect care depășește puterea și cunoștința mea. Deși până acum am avut diverse responsabilități la locul de muncă, începutul acesta nou a venit cu o provocare colosală.

Pandemia ce ne-a lovit anul trecut a creat o groapă și mai mare între educație și copiii proveniți din medii defavorizate. Anul acesta mi-am asumat diminuarea gropii acesteia pentru o mână de copii. Unul din obiectivele acestui proiect e ca abilități de bază precum cititul, scrisul sau capacitatea de a înțelege un text să fie puțin mai aproape de adevăr pentru M., D., C., N. și alții asemenea lor. În puține cuvinte, îmi propun să fac o diferență în viața acestor copii.

Dacă pentru obiectivele mele personale am doar un visual board și un plan scris (care e în construcție), pentru acest proiect am o întreagă paletă de resurse, plus mult timp la dispoziție. Cu siguranță, o provocare neobișnuită. Poate cea mai neobișnuită de până acum, din ultimii 23 de ani.

Vreau ca finalul lui 2021, dacă mă va găsi, să mă găsească cu acest proiect pe masă și cu un obiectiv îndeplinit. Cât despre celelalte lucruri, măcar în dreptul disertației să pot pune bifat.

*Acest articol este scris în cadrul cursului de Scriere creativă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s