Parchet cu suflet

Cred că unele dintre cele mai frumoase momente din viața noastră au loc în casă, pe jos. Primii păși, prima căzătură, primul teren de fotbal, prima scenă de dans, primul cort făcut din scaune, primul joc de Uno, primul castel, prima întrecere cu mașini, primul brad de Crăciun, prima mobilă asamblată, și toate celelalte care urmează…

Photo by Asier Gil on Unsplash

Mult au încercat părinții noștri să ne îngrădească pe un covor, dar mai devreme sau mai târziu cu toții am simțit sărutul dulce al parchetului de dedesubt. Fie că am avut piste de mașini sau careuri pentru jocul „nu atinge linia”, nu am dus lipsă de distracție în sufrageriile de acasă. Privim la copiii din jurul nostru, fie că sunt ai noștri, nepoți sau copiii prietenilor, și toate aceste momente unice le retrăim prin ei, acasă, pe jos, înțelegând mai bine, parcă, importanța unui parchet de bună calitate.

Nu puține au fost momentele în care am visat cu ochii deschiși la un parchet nou, frumos, în actuala mea locuință. Mai în vis, mai în realitate, știu care sunt lucrurile după care m-aș ghida în momentul alegerii unui parchet.

1. Durabilitate
Deși nu am crescut cu principiul ăsta acasă, am început să înțeleg faptul că un lucru calitativ e o bună investiție. De fiecare dată când fac o achiziție, de orice fel ar fi ea, îmi pun întrebarea: pentru cât timp vreau să am obiectul ăsta? Dacă termenul e unul mic, probabil că și bugetul alocat e mai mic; dacă termenul e unul lung, îndrăznesc să lărgesc buzunarul și să caut ceva care să reziste toată acea perioadă.
Când mă gândesc la parchet, mă gândesc la un parchet care să reziste jucăriilor, musafirilor, animalelor, plantelor la ghiveci, și peste mulți ani să fie într-o condiție foarte asemănătoare cu cea în care a fost atunci când l-am cumpărat.

2. Design timeless
Nu știu dacă și voi vă confruntați cu „problema” asta, dar mie îmi place deosebit de mult să fac schimbări. În permanență rearanjez un raft, așez alte obiecte de decor și încerc să țin pasul cu sezonul. Sunt suficient de motivată ca să încerc să mut până și mobila din camere de una singură. Stați liniștiti, am eu tehnicile mele ca să nu las urme pe parchet. După multe și multe căutări de idei de amenajări, complicate și costisitoare, am ajuns la concluzia că îmi doresc să găsesc design-ul ideal al camerei, care să-mi placă și peste 10 ani, și care să fie „în pas cu moda” și atunci. Un design timeless necesită un parchet timeless, un parchet care să fie plăcut ochiului și când moda va dicta alte trenduri în materie de design interior.

3. Culoare
Pe lângă faptul că mi-aș dori un parchet care realmente să-mi placă și peste 10 ani, mă interesează un parchet care să meargă bine cu paleta de culori a casei și, în mod special, cu celelalte obiecte din lemn. În cazul meu, pe lângă mobilier, sunt fericita posesoare a unui tavan îmbrăcat complet în lemn, în funcție de care trebuie să aleg. Dar, oricum ar fi, nu mi-ar plăcea să am în aceeași încăpere multe nuanțe diferite de lemn. Puțin research și puțină răbdare poate scuti un design caraghios.

Acum că am împărtășit și cu voi câteva sfaturi pentru alegerea parchetului, e momentul să ne îndreptăm atenția asupra Alma Parchet, locul unde găsim toate opțiunile dorite: parchet din lemn masiv, parchet dublu stratificat sau chiar parchet triplu-stratificat. Cu siguranță, pe baza tuturor criteriilor de mai sus, alegerea pentru mine ar fi parchetul stratificat în stil franțuzesc, Chevron.

Photo by Beazy on Unsplash

Clienții Alma Parchet se mai bucură, pe lângă produsele excepționale, și de consultanța oferită în mod individual pentru fiecare nevoie în parte. Astfel, pentru toate momentele de bucurie care vor să vină, pentru toate ringurile de dans sau terenurile de fotbal, pentru toate cinematografele făcute acasă sau animalele de iubit, puteți fi siguri că alături de Alma Parchet veți lua cea mai bună hotărâre.

Am văzut cu toții cum viața e imprevizibilă și „normalul” devine altul: dintr-o dată, acasă a devenit birou, sală de clasă, sală de sport, loc de ieșit la întâlnire. Dacă tot ne petrecem un timp atât de mare în casă, de ce să nu devină un acasă primitor, cu cel mai bun parchet de la Alma?

*Acest articol a fost scris în cadul concursului SuperBlog 2021.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s