O altfel de primăvară

E seară. O liniște deplină se așterne afară iar în casă atmosfera nu e cu mult distinctă. Aud vântul cum străbate văzduhul iar crengile mai goale reflectă umbre pe pereți. Unde oare s-a dus căldura primei raze de soare de primăvară? Unde a dispărut trilul vioi al păsărilor din copaci? Unde e oare verdele crud al primelor frunze din an?

Unde ești tu, viață?

Primăvara este anotimpul meu preferat. Acesta este răspunsul pe care îl ofer oricăruia care mă întreabă. Viața și voioșia renasc odată cu semnele timpurii ale vieții. Începem încet-încet să lăsăm din straiele de iarnă, în timp ce natura se îmbracă în veșminte noi. Ca printr-o minune, crenguțele goale, lipsite de viață, nasc muguri verzi și flori palide. Zumzetul copiilor afară e mai îndelungat iar în casă atmosfera se încălzește.

Photo by pure julia on Unsplash

Ce ar putea fi mai frumos? Ce ar putea produce mai multă bucurie în suflet și pe chip decât strălucirea unei zile însorite de primăvară? Dintr-o dată, fără să realizezi mai devreme, primăvara își face simțită prezența.

Așa vine primăvara, pe nesimțite. Ca o dulce amăgire a unei veri însorite.

Așa vine și toamna, ca o amăgire.

A început într-o dimineață de august. După o vară toridă, într-o dimineață a intrat pe geam o adiere proaspătă, ca o gură de aer rece. La fel și ziua următoare. După multă căldură insuportabilă aveam, în sfârșit, un moment plăcut.. Și tot mai mult, și tot mai des până când, pe nesimțite, parcă, am îmbrăcat întâi brațele goale. Nu a durat mult și lungimea pantalonilor a măsurat mai mulți centimetri. Într-un final, am ajuns ca întreg trupul să mi-l acopăr cu cel puțin două straturi. Serile au devenit mai liniștite și aroma de ceai tot mai des simțită în casă. Timpul parcă s-a mai oprit în loc iar aerul proaspăt a început să străbată toate diminețile, zilele și nopțile.

Viața adusă de primăvară s-a dus odată cu stolurile de păsări și a lăsat loc unui moment prea lung de odihnă.

Ce și-ar mai putea dori sufletul într-un asemenea sezon? Cum ar mai putea aduce prima vară în casă și în suflet?

Pentru mine, toamna este perioada în care îmi îndrept atenția, mai mult decât de obicei, asupra mea. Toamna mă ocup de sănătatea și vitalitatea trupului, atât în interior cât și în exterior, și a minții. Am auzit des expresia „Iarna este vara sufletului” iar eu am decis să încep din timp.

Știu că trupul meu nu mai primește atât de multă vitamina D precum în lunile calde, și nici nu mai are resurse la fel de bogate de fructe și legume proaspete pentru celelalte vitamine, așa că aleg suplimentele de la Springfarma. Odată cu luna septembrie, vitamina D este nelipsită din casă, alături de magneziu și vitamina C. Am experimentat pe propria-mi piele îmbunătățirea stării mele generale în momentul în care i-am dat trupului ce-i lipsește.

Sursă foto: SpringFarma

În aceeași idee, am grijă să profit de sezonul legumelor și fructelor din grădină până în ultima clipă. Și o atenție la fel de sporită acord și ceaiurilor pe care le consum: le aleg cu grijă și cu folos. Poate fi atât de ușor să ai o toamnă „astenică” doar din lipsă de vitamine și lumină. Totul merge greu atunci: și munca, și energia, și buna dispoziție. Viața e mult prea scurtă ca să o petrecem într-o continuă stare de oboseală.

De asemenea, toamna e momentul în care insist mai mult pe partea de skin care. Pe lângă produsele zilnice pe care le utilizez, precum gelul de curățare, crema hidratantă sau protecția solară, știu că e momentul să adaug în rutină soluții mai puternice precum acizii în formule mai concentrate sau retinolul. Pentru că în sezonul cald expunerea la soare e mai îndelungată, încerc să evit sau să utilizez mai puțin substanțele care ar putea crea pete pe piele în contact cu soarele. Toamna, în schimb, alături de utilizarea zilnică a protecției solare, încep procesul de curățare în profunzime a porilor, un proces care se termină odată cu instalarea mult prea iubitei primăveri.

Pentru toate aceste lucruri pentru ten și corp am un mic secret: un aliat de nădejde care se numește SpringFarma – farmacie online. Nu mică mi-a fost surprinderea în momentul în care am găsit multe produse îndrăgite de mine, și care erau la un preț mult mai bun decât majoritatea farmaciilor online. V-aș putea lăsa o listă întreagă de vitamine, suplimente și produse de skin disponibile în ofertă (și am auzit că vine și Black Friday la SpringFarma).

Și cum nu suntem numai trup, venirea toamnei aduce și o preocupare mai intensă pentru lectură, meditație și rugăciune. Nu aș fi completă fără umplerea acelui gol lăuntric. Activitățile mai restrânse în afara casei aduc câștigul unui timp mai îndelungat alături de o carte bună și o ceașcă de ceai aromat, cufundată într-un fotoliu grandios în living.

Am înțeles în ultimii ani că sănătatea lăuntrică, a trupului și a sufletului, aduce vigoare și în afară.

Acum avem „formula succesului” pentru o primăvară plină de viață în mijlocul toamnei. Vitaminele și suplimentele de pe farmacia online, produsele de skin care potrivite tipului de ten și un timp de calitate pentru suflet alungă orice stare de astenie din această primătoamnă.

*Acest articol este scris pentru SuperBlog 2021.

Un gând despre „O altfel de primăvară

  1. Pingback: Proba 11. Springfarma.com – O toamnă precum o primăvară

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s