Pregătire pentru sărbători

Anul acesta, izul de sărbătoare a venit mai devreme. De la începutul lunii noiembrie am început să îmi umplu mintea cu inspirație pentru Crăciun legată de decorarea casei sau bunătăți pregătite în bucătărie.

Am crescut într-o familie în care pregătirile de Crăciun erau o treabă serioasă și, având și o mamă, și o bunică la bord, erau cu ușurință lăsate pe ultima sută de metri. Îmi amintesc cu drag imaginea lor din bucătărie, într-una din serile de după 20 decembrie, frământând cornulețele sau umplând cojile de nuci făcute cu o zi înainte. Să nu mai spun de cozonaci. Erau cel mai doriți în momentul în care erau fierbinți, abia scoși din cuptor, dar trebuia, cu toată răbdarea din lume, să aștept să se răcească (puțin) înainte de a-i frânge (la noi prima bucată nu mai ajungea să fie tăiată cu cuțitul).

Am crescut se pare (așa zice buletinul și locul meu de muncă) și de câțiva ani sunt eu responsabilă pentru pregătirile de Crăciun în familia mea (chiar și fără să recitesc această frază, îmi dau seama cât de bătrânește sună). Așadar, în primul an în care am avut acest nou titlu, Pregătitor al sărbătorilor, mi-am luat slujba în serios și, printre telefoanele la lucru, printre Excel-uri, mai cu un telefon la bunica, cu un ochi pe internet, m-am apucat de treabă. Am făcut și cozonac, și crinkle cookies, și cornulețe dar, vai, doar eu și Dumnezeu știm ce maratoane de copt am avut în ultimele 2 seri înainte de Ajun.

Așa că, de atunci, m-am învățat minte și îmi planific meniul dulce cam… de pe acum. Pregătesc din timp toate aluaturile și compozițiile și le țin bine la rece până când va veni momentul ca doar să le pun la cuptor.

Anul acesta am zis să îmi dau răgaz până la începutul lunii decembrie. Am în bucătărie o parte din instrumentele care mi-ar trebuit pentru #Craciun2021 dar trebuie să recunosc că mi-ar prinde bine să găsesc prin 25 noiembrie sub brad câteva din ustensilele care-mi lipsesc.

1.Sucitor

Pe cât de banal sună, pe atât de gravă e situația. Cred că am încercat orice coadă de lemn din bucătărie în loc de sucitor: lingurile lungi de lemn, coada de la ciocanul de șnițel și multe alte ustensile. Sucitor să fie. Și, pentru că e un articol de care într-adevăr am nevoie, m-ar ajuta cel mai mult să fie unul pe care să mă pot baza, pe la magazin online Dajar.

Sursă foto: Dajar România

2. Formă de tartă

Mă mir și eu când mă gândesc la câte tarte și plăcinte dulci sau sărate am început să fac. Și, cu siguranță ceva ce îmi iese atât de bine nu va fi trecut cu vederea de aceste sărbători. Îmi doresc o tavă cu diametrul de 31 cm, roșie, sub marca Ambition România.

3. Chafing dish

Obișnuiesc să am destul de des un număr mare de invitați la masă și încălzirea mâncării nu e partea cea mai amuzantă atunci când ai casa plină de oameni flămânzi, cu atât mai mult de sărbători. Așadar, trec pe listă și un chafing cu vas termorezistent a la Dajar România, ca mâncarea să-i aștepte deja încălzită.

Sursă foto: Dajar România

Așadar, lista mea de dorințe este gata. Acum, pot doar să trimit lista unde trebuie și să aștept cuminte ziua de 25 noiembrie, ca pe 25 decembrie bunătățile să fie gata și calde.

* Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.

Un gând despre „Pregătire pentru sărbători

  1. Pingback: Proba 18. Bucătărie fericită de sărbători – your new Ambition

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s