Cadouri cu suflet

Este teribil ca viața să-ți ia pe cineva drag pe nepregătite. fără să ai ocazia să-ți iei La revedere, fără un sărut de rămas bun, fără o ultimă îmbrățișare. Fragilitatea vieții este un lucru atât de neglijat, este o lecție pe care o învățăm, uneori, cu forța. Este o lecție dureroasă care poate lăsa urme chiar pe viață. Îți trăiești în continuare viața dar nu mai ești același; ceva din tine s-a frânt, s-a rupt, și a intrat în mormânt odată cu sicriul. Mi-ar plăcea să spun că ce scriu e doar o poveste ruptă dintr-o dramă sau dintr-un film de groază dar, din păcate, este viața reală, partea ei mai puțin roz.

Trăim ca și cum am fi veșnici pe pământ și nu ne gândim că, într-o zi, ni se parte întâmpla chiar nouă.

Am condus deja multe sicrie ale celor mai dragi oameni pe ultimul drum, prea multe, parcă, pentru doar primul sfert de secol din viața mea. Au fost momente sfâșietoare, momente în care a trebuit să fiu trup și suflet, momente în care poate totul depindea de mine, momente dureroase.

Știu că toate lucrurile lucrează spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu (Epistola către Romani 8:28) și e bine să nu ne dorim să schimbăm lucruri din trecutul nostru, dar dacă ar fi fost să mă întrebe pe mine Dumnezeu, aș fi ales alt bine. Ce mult mi-ar fi plăcut atunci să țină cont Dumnezeu de părerea mea și de rugăciunile mele.

N-a făcut-o.

Ca orice creștin român adevărat am ținut doliu în port. Mult, foarte mult timp. Am ținut până când am considerat că nu mai e cazul. Luni, să zicem. Adevărul e că, deși hainele au mai prins viață, doliul din suflet nu s-a sfârșit nici acum. Au fost multe nopți de plâns, multe amintiri frumoase dar dureroase, și, din păcate, și multe regrete.

Regret toate momentele pe care nu le-am apreciat. Regret toate momentele în care am lăsat supărarea sau mânia să fie mai importantă decât persoana. Regret toate amintirile neînregistrate și toate cadourile neoferite.

Eu rezonez foarte bine cu cadourile și de mulți ani trăiesc cu convingerea că mamele, fiicele și celelalte persoane importante din viața mea nu trebuie să primească cadou doar când e o ocazie. E o ocazie în fiecare zi! Simplu fapt că acea persoană specială ți-a mai fost lăsată încă o zi e o mare ocazie, și ar trebui să te bucure această binecuvântare. Nu sunt absurdă, nu putem face cadouri în fiecare zi fiecărei persoane importante din viață, dar, cu siguranță, mai des decât de Crăciun și de ziua de naștere putem.

Regret, așadar, multele ocazii și „neocazii” în care aș fi putut să-mi pun sufletul într-un buchet de flori sau într-o ciocolată sau într-o felicitare.

Și mai regret ceva.

Regret toate amintirile frumoase pe care nu le-am imortalizat. Cel mai greu mi-a fost când, după luni și după doliu, mi-am dat seama că am uitat vocea ei, am uitat cum sună. Mintea mea nu mai putea percepe deloc sunetul glasului ei, nu-l mai putea reproduce. Aș fi dat ORICE să am un filmuleț, o înregistrare în care să o mai aud o dată. Mi-a spus de multe ori că mă iubește și că mă susține în orice direcție aș lua-o dar ce n-aș da să-mi mai spună o dată, să o mai aud o dată.

Ce n-aș fi dat ca cei de la Anyoli să fie atunci și să-mi spună: „Salut! Știm că acum ai tot ce îți dorești și crezi că nimic nu se poate întâmpla, dar nu e așa. Uite, îți oferim acest lănțișor cu pandantiv în care ai, de fapt, cel mai frumos și important lucru pe care ți-l vei putea dori vreodată: vocea ei.”

Sursă foto: Anyoli

Anyoli nu este o firmă, așa cum poate pare. Anyoli este o cale. Prin gama largă de bijuterii pe care le oferă, Anyoli deschide drumul către sufletul celui care îl primește.

Poate nu v-am convins încă. Să zicem că intri pe site-ul Anyoli.ro și mergi la secțiunea lantisoare cu pandantiv. Alegi modelul dorit, îl adaugi în coș, și apoi îți pui sufletul înăuntrul lui. Poți să înregistrezi un filmuleț, să încarci o poză, să inserezi un link sau chiar un mesaj text. Odată ce bijuteria ajunge la destinatar, nu trebuie decât să-și instaleze pe telefon aplicația Anyoli și, cu Wi-Fi-ul sau datele mobile și cu NFC-ul pornit, să atingă bijuteria cu telefonul. Pe ecran va apărea mesajul tău de suflet pentru persoana dragă. Peste un timp poți și să schimbi mesajul, dacă dorești acest lucru.

Acum mă credeți că mi-aș fi dorit din tot sufletul să am parte de o asemenea bijuterie? Să pot să port mereu, deasupra inimii, mesajul dragei mele dragi, oriunde aș fi.

Ocazii precum o nuntă, un botez, absolvirea sau ziua de naștere pot fi mai mult decât potrivite pentru un asemenea dar. De asemenea, o zi normală în care te bucuri de viață și de sănătate poate fi o ocazie la fel de specială pentru un asemenea cadou. Și nu trebuie să te rezumi doar la un lănțișor. Anyoli oferă o gamă largă de bijuterii cu suflet: coliere, brățări, butoni, cercei, inele și pandantive. Cu siguranță, există suficiente opțiuni din care se poate alege.

Vă las acum un mesaj frumos, rostit de o mamă și împachetat într-o inimioară.

* Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.

Un gând despre „Cadouri cu suflet

  1. Pingback: Proba 20. Anyoli – Bijuterii cu stocare inteligentă, cadouri cu suflet care prind viață

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s