Doar originalul

Citat

În toată eternitatea, nu va fi nici măcar o persoană care să arate, să vorbească, să umble, să gândească sau să acţioneze exact ca şi tine. Eşti specială.

Eşti unică. Şi, ca în cazul oricărui unicat, ai o mare valoare. Datorită acestei valori de unicat, nu trebuie să încerci să-i imiţi pe alţii. Trebuie să accepţi – da, să te bucuri de ceea ce ai diferit. Eşti specială. Gândeşte-te mereu că această realitate nu e un accident. Întăreşte-ţi convingerea că Dumnezeu te-a creat aşa, specială, pentru un scop foarte special.

(„Ce are de făcut o fată” – Pat Quesunbury)

Prolog

Citat

Am văzut paradisul şi ruina. Ştiu ce este extazul şi ştiu ce este groaza. Şi am umblat cu Dumnezeu.

Şi ştiu că inima este cel mai fragil organ şi cel mai puternic organ creat de Dumnezeu, pentru ca o viaţă de bucurii şi de dureri să poată fi cuprinsă într-o singură odăiţă pieritoare.

Şi acum îmi amintesc trezirea, prima mea clipă – eram conştientă, o senzaţie de conştienţă cum nu am văzut niciodată în ochii vreunuia din copii mei la naştere: ignoranţa şi minunaţia absolută a lucidităţii, când nu ştim nimic şi acceptăm totul.

Fireşte că amintirea trezirii mele este acum mai vagă, la fel ca şi mireasma ţărânei din grădina aceea, la fel ca frunzele smochinului din Eden în zori – roua şi verdele frunzişului. Amintirea păleşte cu aceeaşi senzaţie a unui lucru gustat cândva, savurat acum în memorie, înlocuit de un gust similar, dar niciodată aidoma.”

( „Havah: Povestea Evei” – Tosca Lee )