Trecut si Prezent

Every saint has a past and every sinner has a future.

                                                  Oscar Wilde

Trecut, te-ai întrebat vreodată ce înseamnă trecut? În calitate de scriitor, sunt sigură că te-ai întrebat. Şi, mai mult, poate ai găsit şi răspunsul la această întrebare.

Trecut… Nu ştiu exact ce e, dar ştiu sigur că nu se mai întoarce. E un lucru ce se hrăneşte cu fiecare clipă ce zboară; e ca un monstruleţ ce mănâncă fără oprire, şi creşte, tot creşte. Fiecare cuvânt ce îl citeşti, fiecare rând, toate sunt deja trecut. A existat un moment unic ce l-ai consumat făcând asta. Opreşte-te acum! Doar închide ochii, trage aer în piept şi numără secundele. 1, 2, 3… Acum coboară înapoi cu picioarele pe pământ şi dă-ţi seama că deja e trecut. Acele secunde petrecute în tăcere sunt deja istorie. Poate, ai fi vrut să faci altceva cu ele. Poate, au existat momente când am vrut să recuperăm acele clipe devorate de acest „monstru” numit timp, poate am vrut să reparăm unele greşeli. Dar, ghici ce: nu am reuşit. Încercările noastre de a da timpul înapoi au eşuat.

Trecut… Pare atât de înspăimântător lucrul ăsta. Dar, NU E. Doar gândeşte-te: cum ar fi fost dacă noi chiar am fi dat timpul înapoi ca să reparăm anumite greşeli? Unde mai eram astăzi? Poate vieţile noastre ar fi fost mult mai rele. Dar, din fericire, nu am putut face asta şi încă nu putem.  Din fericire pentru că astfel am învăţat din greşeli, am învăţat ce e binele şi ce e răul; am învăţat că există lucruri care ne fac rău, există lucruri care ne lasă viaţa la fel de mediocră şi există lucruri ce ne fac viaţa extraordinară; am mai învăţat că în viaţa asta există tot felul de oameni şi nu orice persoană ce o întâlnim ne poate fi prieten. Şi toate astea le-am învăţat în trecut. Şi încă câte altele nu mai avem de învăţat. Dar şi pentru aceste lucruri e nevoie de timp. Acelea sunt clipele ce vor fi istoria de mâine. Sunt viitorul ce ne stă în faţă.

Şi avem încă un cuvânt interesant: viitor. Te-ai gândit vreodată ce înseamnă? Eu, personal, scriu pentru prima oară despre el, aşa că tot ce am facut până acum a fost să mă gândesc la planuri de viitor.  Dar ce e viitorul? Cred cu tărie că e un DAR de la Tatăl nostru ceresc, e ceea ce nu s-a întâmplat încă, dar urmeză să se întâmple. Nu e incredibil? Adică, El ne-a dat şi încă ne dă zile! Da, poate unora le dă mai puţine, sau poate alţii nu se pot bucura de ele aşa cum o facem noi. Adică, cum ar fi să te trezeşti de dimineţă şi să realizezi că nu te poţi bucura de răsăritul soarelui, de frumuseţea florilor, de zâmbetul unui copil?! Vezi tu, noi suntem atât de obişnuiţi cu lucrurile acestea încât am început să credem că le merităm (spun asta pentru că am uitat să mulţumim pentru ele. PS.vorbesc despre mine acum). Când a fost ultima oară când ai trecut pe lângă o florărie şi ai încetinit puţin doar ca să admiri florile de acolo, să te bucuri de culorile lor vii, de modul în care sunt aranjate; atât de gingaşe, atât de fragile… Sau, când a fost ultima oară când i-ai zâmbit înapoi unui copil ce ţi-a zâmbit primul? Să-i vezi strălucirea din ochi, şi să vezi prin ei inocenţa sufletului lui micuţ. Lucruri atât de preţioase de care am uitat să ne bucurăm. Sunt lucrurile care ne fac viaţa mai frumoasă. Ce n-ar da un orb să se poată bucura de toate astea, chiar şi pentru o zi.

Revenind, vorbeam despre zile. Zilele nu sunt nimic altceva decât oportunităţi de a ne trăi viaţa pentru Tatăl nostru. El ni le dăruieşte şi vrea ca fiecare zi să i-o închinăm Lui; vrea ca în fiecare zi să exploatăm la maxim resursele ce ni le dă ca să-şi poată duce la îndeplinire planul măreţ pe care-l are cu fiecare dintre noi; vrea ca în fiecare zi să purtăm cu cinste numele ce ni l-a dat; vrea să-I fim pe deplin devotaţi Lui. Noi nu ştim numărul zilelor noastre dar ştim că fiecare zi ar trebui s-o trăim ca şi cum ar fi ultima.

Vezi tu, cu toţii avem ceva în trecut cu care nu ne mândrim. Poate avem regrete. Poate ai regrete. Dacă e aşa OPREŞTE-TE! Tecut nu va mai fi. Dumnezeu te-a făcut o făptură nouă, vechiul tu nu mai există. Şi din această cauză vrea ca tu să priveşti înainte. Poate zici că nu ai nicio realizare, niciun succes şi-ţi pare rău, dar eu îţi spun acum că adevăratul succes e numai cu Dumnezeu. Aşa că, mai gândeşte-te o dată: nu cumva ai avut parte de cea mai mare realizare posibilă în această viaţă? Din această cauza, pot să-ţi spun că Dumnezeu are ceva deosebit pentru tine.

Astăzi e o nouă zi. Nu ştiu ce va mai fi, dar ştiu că dacă Dumnezeu te mai binecuvântează cu zile e pentru că vrea să facă ceva din tine. Sper să-I dedici Lui viitorul tau, să-l laşi pe El să te modeleze şi să facă din tine ceea ce doreşte. Pentru o clipă ma gândeam că mi-aş putea imagina ce are El pregătit pentru tine, dar mi-am dat seama că ar fi în zadar, pentru că planul Lui e mai mare decât ceea ce aş putea gândi eu. Ştii, tu poţi să faci tot ce pot face şi ceilalţi, doar că tu poţi mai bine. În această zi te încurajez ca, dacă apar nori ce-ţi întunecă cerul senin, tu să priveşti dincolo de ei şi să-l vezi pe Acela ce te iubeşte mai mult decât oricine altcineva. Nu deznădăjdui. Curcubeul apare doar după ploaie. Si nu uita: tot cerul este de partea ta, Dumnezeu nu te va dezamăgi.

 

Pot totul în Hristos care mă întăreşte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s