Eu, cea de peste zece ani

La unul din cursurile pe care le-am avut astăzi (singurul, că tot veni vorba; dar asta să rămână între noi), printre altele, profesorul ne-a lansat o provocare.

Vorbeam la curs despre concurență. Oameni fiind, avem înclinația să ne comparăm cu cei din jurul nostru. Ăla e mai deștept, aia e mai frumoasă. Ne simțim fie superiori, fie inferiori, și niciuna din variante nu e corectă. De ce? Ai două variante: mergi la extrema deznădejdii, unde crezi că nu ești suficient de bun să faci ceva în viață, sau te umfli în pene și nu te mai vezi de mândrie. Cred că am răspuns întrebării.

Totuși, care ar fi varianta mai bună?

Hmm…

Cum ar fi să cauți să te compari cu tine însuți? Să cauți să fii mai bun mâine decât ai fost azi? Să lupți cu tine însuți?

Am auzit astăzi despre un actor, câștigător de Oscar, care, atunci când a fost întrebat de succesul său, a răspuns că el niciodată nu se compară cu alți actori, cu performanțele sau abilitățile lor. Ce face el în schimb, se compară cu sinele său de peste zece ani și se gândește, dacă s-ar întoace în timp la sinele actual, ce sfaturi și-ar da.

Chiar așa. Tu ce vrei să fii peste zece ani? Unde vrei să fii?

Să presupunem că ai ajuns acolo. Poate ești CEO la o multinațională, poate ți-ai deschis propria bancă, poate ești păstor sau misionar în Africa. Poate ai scris deja o serie de 5 volume despre acel subiect care te pasionează atât de mult sau de povești pentru copiii bolnavi de cancer. Ești acolo. Ești acea persoană. Ce a trebuit să faci ca să ajungi acolo? Dacă ai da timpul înapoi cu zece ani, ce sfaturi ți-ai da? Să începi azi? Să nu ratezi nicio zi? Să nu-ți fie prea greu să te trezești de dimineață sau poate să te abții de la bucățica aia de ciocolată? Să citești zilnic? Să muncești acum, când ai și timp și energie? Ce ar trebui să schimbi în viața ta azi pentru a ajunge acolo mâine? Sau ce nu ar trebui să schimbi, ci să faci cu credincioșie zilnic?

Fă-ți o listă. Țintește sus. Dacă nu ajungi la lună măcar rămâi printre stele. Dumnezeu a pus ceva în tine. Nu știu ce; tu știi. Nu ține lucrul acesta doar pentru sinele tău egoist. Nu ar fi avut rost să investească în tine dacă nu voia să faci parte de asta lumii.

Fă-ți un plan. Dă socoteală cuiva de progresul tău zilnic. De ce nu, caută pe cineva cu care împărtășești același vis și ridicați-vă unul pe altul. Spunea Simon Sinek că viața e un joc continuu. Da, poate azi a făcut el o mutare mai bună, recunoaște asta, dar nu te plafona acolo, nici nu îl disprețui în inima ta. Mergi mai departe. E mai mult decât bătălia pe care o vezi tu cu ochii minții.

Și nu uita: TOATE lucrurile lucrează ÎMPREUNĂ spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu.

Unde vei fi tu peste zece ani?

Începi azi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s