Recenzie

Voluntariatul este cu siguranță o activitate care îi schimbă pe cei ce ajută, poate chiar mai mult decât pe cei ajutați. În general, beneficiarii programelor sociale primesc ajutoare care le satisfac unele nevoi imediate și pe termen scurt. Dacă activitatea acelui ONG se încheie, și ajutorul primit se termină. Cu toate acestea, ceva ce are impact peste ani este transformarea pe care o produce mâna întinsă în dreptul voluntarului, în interacțiunea cu unele adevăruri crude ale vieții.

În articolul „Un an de fapte bune” este prezentat într-un mod deosebit impactul pe care acea transformare o are pe termen lung în viața unui voluntar. Înțelegerea nevoii de a da mai departe a dus dezvoltarea unei asociații minunate, numite Building Hopes, care își propune să dea o mână de ajutor în ceea ce privește educația atât în rândul copiilor cât și al adulților.

Personal, apreciez deschiderea cu care sunt prezentate diferite aspecte ale acestui proces și provocările întâmpinate pe parcurs. Realitatea că noi, ca și popor, nu suntem încă familiarizați pe deplin cu conceptul de voluntariat sau cu donațiile în general e ceva ce majoritatea organizațiilor mici și mijlocii întâmpină în activitatea lor. Ne bucurăm toți să fim ajutați când e nevoie dar nu am învățat încă să dăm.

Accentul pus pe educație pe tot parcursul articolului și creativitatea de a crea diverse programe în jurul acestei nevoi subliniază impactul pozitiv pe care această asociație o are în mediul în care își desfășoară activitatea. Perseverența este, și în acest caz, răsplătită și apreciată.

Consider că un astfel de articol într-o revistă studențească poate oferi perspective noi și îi poate ajuta pe studenții din diferiți ani să înțeleagă mai bine nevoile din jurul lor și să se implice în comunitățile din care fac parte.

*Acest articol este scris în cadrul cursului de Scriere creativă și prezintă câteva idei bazate pe articolul Un an de fapte bune din numărul 43 al revistei Cronica studentului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s