Online și sigur

Realitatea mediului online a devenit tot mai prezentă în viețile noastre. De mult experimentam cu toții comenzile online dar se pare că în ultimul timp devenim mult mai buni la acest sport. Eram obișnuiți deja să comandăm haine, încălțăminte, mobilier, gadget-uri sau mâncare, dar se pare că o paletă tot mai largă de produse se mută în online.

Deși nu aveam obiceiul să mă înzorzonez, îmi plăcea când eram mai mică să intru prin magazinele de haine din mall și să mă duc la acele rafturi mici, rotative, cu bijuterii; îmi plăceau în mod special inelele: pe toate le probam. În momentul în care a trebuit să alegem verighetele, a fost un întreg proces de căutare a modelelor și a opțiunilor disponibile pe piață. Multe variante care te trimiteau în magazin, neavând siguranța unei achiziții online reușite la acel moment.

De atunci și până acum a mai trecut o pandemie, vremurile s-au mai schimbat și magazinele ne oferă experiențe tot mai plăcute în online, însoțite de o asigurarea calității și așteptărilor corecte. Chiar și un lucru atât de fragil și prețios precum o bijuterie din argint poate fi găsită și comandată cu ajutorul internetului, fără să o atingem înainte.

Se ridică, deci, întrebarea: comandăm sau nu comandăm bijuterii online?

Ce (ar trebui) să faci atunci când vrei să cumperi bijuterii online?

1. Caută toate variantele disponibile.
Creează-ți un folder în bara de unelte a browserului și adaugă acolo toate modelele care îți plac și sunt o opțiune pentru tine, inclusiv din punct de vedere al bugetului. Nu te rezuma doar la magazinul pe care îl știai deja, dă un search curajos pe google și fii deschisă la noi oportunități. S-ar putea să fii surprinsă de toate variantele pe care nici nu le știai dar care acum îți surâd.

2. Alege magazinul care are retur gratuit.
Dacă am pățit asta la îmbrăcăminte sau încălțăminte, nu ar trebui să ne mire faptul că se poate întâmpla și la bijuterii, de orice fel ar fi ele, să nu ne placă modul în care se așează pe noi. Dacă îți comanzi un inel, acesta să vină într-o mărime prea mică sau prea mare. Sau poate dimensiunea sau culoare pietrei părea diferită pe site față de ce a ajuns în mâinile tale. Sau poate lungimea colierului nu bate cu așteptările create. Sau poate brățara nu se potrivește așa bine la toate outfit-urile precum te așteptai. Pentru toate aceste posibile probleme este mai sigur să comanzi din magazine care oferă retur gratuit. Un astfel de website este Indira.ro. Nu numai că aproape fiecare produs este însoțit de o poză de prezentare pe un model, dar în cazul inelelor poți folosi mai întâi măsurătorul mărimii pus la dispoziție în magazinul online. Astfel, poți comanda având o grijă în minus (și returul și schimbul sunt gratuite). Eu am găsit deja câteva modele foarte finuțe și drăguțe, realizate cu mult bun-gust.

3. Caută magazinele online care îți oferă reduceri și profită de ele.
Mă refer aici la reduceri precum 10% reducere la prima comandă după ce te-ai abonat la Newsletter, 10-15% reducere pentru că ai ajung pentru prima dată pe site și ești pe cale să faci prima comandă (știți acel pop-up pe care îl întâlnim foarte des la magazinele online) sau cashback la următoarea comandă. Cu reducerile și pop-up-urile suntem mai familiarizați dar oare ce înseamnă cashback? Cashbeck înseamnă că la următoarea comandă voi avea o reducere suplimentară venită în urma primei comenzi. De exemplu, dacă îmi cumpăr un frumos colier de argint de pe Indira.ro, la a doua comandă voi avea o reducere direct proporțională cu valoarea primei.

Sursă foto: Indira

4. Caută magazine online care te ajută să „probezi” produsele.
Realitatea virtuală a avansat atât de mult încât doar cu ajutorul camerei de la telefon poți decora o întreagă cameră din casă. De ce nu s-ar putea face acest lucru și când vine vorba de articolele pe care le purtăm? Cu ajutorul unei unelte precum „vizualizare 3D” de la Google, e foarte ușor să vezi anumite obiecte „în realitate” doar deschizând camera telefonului. Nu te-ai simți mai sigură să vezi cum arată o pereche de cercei la un outfit anume înainte de a-i comanda? Profită de această oportunitate de fiecare dată când îți este pusă la dispoziție și „probează” virtual tot ce-ți place.

Sursă foto: Indira

5. Be safe!
Ultimul dar cel mai important lucru atunci când vine vorba de cumpărături online e să te asiguri că ajungi pe site-uri securizate, unde nu îți pot fi furate datele, mai ales cele de la card. Cum vezi asta? Sus, în bara de căutare, unde apare adresa site-ului pe care ești, fie vei vedea un „https”, fie un lacăt, în stânga. Asta înseamnă că riscurile sunt mai mici și poți să te bucuri de experiență mai sigură de shopping online.

Acum știi cele mai importante lucruri atunci când vine vorba de cumpărat bijuterii online. Poate fi un adevărat maraton, dar cu puțină răbdare, rezultatul poate fi pe măsură.

* Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s