Ploua

Ploua. Splendid. Arata ca si cum o cascada s-ar revarsa peste pamant; o cascada atat de pura, atat de stralucitoare. 

Stropii reci de ploaie cad neoprit. Pentru unii sunt ca niste ace reci, ascutite ce provoaca durere. Pentru mine sunt o mangaiere calda. Dar ceva e defect. Cascada aceea minunata rupta din paradis e tulburata de tot peisajul cenusiu. Blocurile mici si reci dau un aer de cimitir. O atmosfera mortuara. Cruzime. Toate acestea adunate creaza un tablou rece asemenea ghetii. Pare atat de trist. Si asa ma simt si eu.

Ma smt ca intr-un pustiu in care a izbucnit o furtuna. E o lupta intre ce sunt si ce vor altii sa fiu. Pierd din nou. Doare. Imi ridic ochii spre cer dar nu se vad decat stropii de ploaie.  Vreau sa-i simt, sa fiu una cu ei, dar de data asta par mai grei. Din cand in cand se iveste cate o raza de soare. Dar trece repede. E mai mult o pricina de intristare pentu ca, in loc sa-mi aminteasca de soarele de dupa furtuna, ma face sa ma afund tot mai mult in duritatea ploii.

Astept soarele. Astept sa ma bucur din nou de viata. Astept ca pacea si bucuria sa domneasca din nou in viata mea. Astept licarirea din ochi, speranta unui nou inceput.

Vineri, 7 iunie 2013

Da! Dumnezeu mi-a ascultat dorinta inimii si a aparut si soarele. Atat de stralucitor. Incredibil. O bucurie de nedescris. E atat de profunda si calda.

Stau acum in noapte si citesc aceste cateva randuri. Intr-adevar, ploaia era frumoasa dar ceva strica totul. Ma intreb acum daca intr-adevar peisajul era de vina sau modul meu apatic de a privi lucrurile. Hmm… Poate putin din amandoua.

Acum, o data in plus, mi-am amintit ca dupa orice ploaie e si soare. Si e chiar mai stralucitor ca inainte. Pana la urma, si ploile astea sunt bune la ceva. Te invata (sau cel putin iti reimprospateaza memoria)  ca in viata mai apar si nori, si uneori pot fi chiar negri. Dar, trebuie sa tinem minte scopul si tinta noastra aici, pe pamant. Trebuie ca mereu sa avem in minte lucrul pentru care luptam si sa stim ca fiecare moment neplacut nu e decat un mod de a ne intari, de a deveni mai verticali.

Sfatul meu: Bucurati-va de ploaie!

2 gânduri despre „Ploua

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s